IV. ULUSLARARASI İPEKYOLU MÜZİK VE SANAT KONFERANSI AÇILIŞ KONSERİ

GAZİ PİYANOLU TRİO

01.11.2023

Gamze Elif TANINMIŞ – Keman

Şebnem YILDIRIM ORHAN – Viyolonsel

Kaan YÜKSEL – Piyano

J.M. LECLAIR ………………………………………………………………….Trio Sonate op.11 no.8

Adagio

Allegro

P.TCHAIKOVSKY………………………………………………..……….Chant d’Automne (October)

A. PIAZZOLLA……………………………….………………………………………..Invierno Porteno

Arr. Jose Bragato

Gamze Elif TANINMIŞ

1979 yılında Ankara’da doğdu. İlköğrenimini Ankara Özel Yükseliş Koleji’nde, orta öğrenimini Anıttepe Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1993 yılında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne girerek keman eğitimine Semra Fayez ile başladı. 1997 yılında birincilikle mezun oldu ve aynı yıl GÜGEF Müzik Bölümü’ne girerek keman eğitimine Prof. Dr. Ali Uçan ile devam etti. 2001 yılında bölümünden birincilikle mezun oldu ve aynı yıl GÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müzik Öğretmenliği yüksek lisans programına girdi. 2004 yılında yüksek lisans eğitimini, 2008 yılında doktora eğitimini başarı ile tamamladı. Lisansüstü eğitimi süresince keman eğitimi ve tez çalışmalarına Prof. Dr. Ali Uçan ile devam etti.

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen solo ve orkestra konserlerinde görev aldı.  Kazakistan, Polonya, Romanya, Fransa, Yunanistan, İsrail, Almanya ve Hollanda’da düzenlenen yarışma, konser ve festivallere katıldı. 1998 yılında Avrupa Gençlik Senfoni Orkestrası’nın İstanbul ve Ankara konserlerinde görev aldı. 2001 yılında İsrail’de düzenlenen Jeunesses Musicales d’Israel etkinliklerinde Dr. Asaf Zohar ve Avri Levitan ile oda müziği çalıştı.  1999 yılında The Associated Board of The Royal Schools of Music Piano Grade 7’yi başarı ile bitirdi. 2002 ve 2004 yıllarında keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın masterclass sınıfına solo ve Gazi Piyanolu Trio ile katıldı. 2005 yılında 22. Ankara Müzik Festivali’nde sanatçı Yıldız İbrahimova’nın altı kişilik orkestrasında görev aldı. Birer yıl süreyle Başkent Oda Orkestrası ve ODTÜ Müzikal Topluluğu’nda, yedi yıl süreyle de Gazi Akademik Oda Orkestrası’nda görev aldı. 2007-2010 yılları arasında keman eğitimi çalışmalarına Muhammedjan Turdiev ile oda müziği çalışmalarına ise CSO Viyolonsel Sanatçısı Şinasi Çilden ile devam etti.  2002-2011 yılları arasında GÜGEF Müzik Eğitimi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapan TANINMIŞ, 2011 yılı Mart ayında Yardımcı Doçent unvanını aldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Yorumculuk Ana Sanat Dalı yüksek lisans programında özel öğrenci olarak Elizabeth Ellen Jewett ile oda müziği çalıştı. 2015 yılı Ocak-Nisan ayları arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında gittiği ABD St Cloud University’de alanı ile ilgili çalışmalar yaptı ve konserler verdi. 2017 yılı Ekim ayında Doçentlik sınavını başararak “Doçent” unvanını aldı. 2018 Nisan ayında The Associated Board of The Royal Schools of Music Violin Grade 8’i başarı ile bitirdi. 2022 yılı Aralık ayında Profesörlüğe atanan TANINMIŞ, halen Gazi Piyanolu Trio ve Armoni Kentet-Kuartet üyesidir. Lisans programında bireysel çalgı keman derslerini, lisansüstü programda ise keman derslerinin yanında  “Oda Müziği”, “Keman Eğitimi Yöntem ve Teknikleri”, “Birlikte Seslendirme”, “Yaylı Çalgı Eğitiminde Eser Analizi” ve “Yaylı Çalgı Eğitiminde Teknik Analiz” adlı dersleri sürdürmekte ve tez danışmanlıklarını yürütmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir. 

Şebnem YILDIRIM ORHAN

İlk, orta ve lise öğrenimini Mersin’de tamamlayan ORHAN, 1990 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Müzik Eğitimi bölümüne girerek viyolonsel ile tanıştı. Lisans eğitimi süresince Yrd. Doç. Yakup Kıvrak ile çalıştı. 1997 yılında Yüksek Lisans, 2003 yılında Doktora programını tamamladı. Lisans üstü eğitimi süresince viyolonsel çalışmalarını CSO Sanatçısı Şinasi Çilden ile sürdürdü. 1994 yılında Sivas’ta müzik öğretmenliğine başladı. 1995 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde viyolonsel asistanlığına hak kazandı. 1995-1997 yıllarında AİBÜ’de, 1998-2007 yılları arasında da Gazi Üniversitesi’nde viyolonsel dersleri verdi. 1995 yılında MEB AGSL öğretmen alım sınavını kazandı. 1995-2007 yıllarında Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde viyolonsel öğretmenliği yaptı. 2006 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan “Başöğretmenlik” ünvanı aldı. Euromed, Youth Exchange ve Comenius Okul Geliştirme Projelerinde görev alarak Almanya, İsrail, Türkiye ve Fransa’da müzik workshopları ve grup liderliği yaptı. Ulusal Ajans ve DPT’nın katkılarıyla proje hazırladı. 2007 yılında Gazi Üniversitesi’ne Yardımcı Doçent olarak atandı.

2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, 2013 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yorumculuk Ana Sanat Dalı yüksek lisans programlarında özel öğrenci statüsünde Prof. Dr. Türev BERKİ ve Dr. Mehmet YÜKSEL’den “Müzik Yapı Analizi”, “Araştırma Teknikleri” ve Ellen JEWETT’ten “Oda Müziği” dersleri almıştır. Gazi Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü yüksek lisans ve doktora programlarından özel öğrenci statüsünde Prof. Dr. Şerife TERZİ’den “Pozitif Psikoloji” alanına ilişkin dersler almış, 2021 yılında ise Prof. Dr. Sinan CANAN’ın eğitim verdiği “Uygulamalı Nöro Bilim Okulu” eğitimini tamamlamıştır. Özellikle ergen ve yetişkin psikolojisine yönelik kısa süreli eğitimler almıştır.

Lisansüstü ve sonrası oda müziği çalışmalarını Sinasi Çilden ve Muhammedjan Turdiyev ile sürdürdü. 2006, 2007, 2008 yıllarında “Uluslararası Datça Müzik Akademisi”ne katılarak Şölen Dikener ve Frider Lenz ile viyolonsel; Özcan Ulucan, Elen Jewett, Volkan Orhon ve Şölen Dikener ile oda müziği çalıştı. 2009 yılında Kapadokya’da yapılan “Klasik Keyifler Oda Müziği Atölyesi” ne katılarak Ellen Jewet, Ozan Tunca, Burcu Yazıcı ile oda müziği çalıştı. 1998-2009 yılları arasında Gazi Akademik Oda Orkestrasında solist ve orkestra üyesi olarak görev alan Orhan, yurt içi ve yurt dışında pek çok solo, oda müziği ve orkestra konserlerinde yer almıştır. Gazi Piyanolu Trio ve Gazi Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile pek çok konserler vermiştir.  “İki Çello Bir Anadolu” adlı müzik CD’sini Çilden ile birlikte seslendirmiş ayrıca iki çello& piyano ve üç çello & piyano oda müziği topluluklarında da Çilden ile birlikte çalışmaktadır.

2013 yılında Doçentlik sınavını kazanan ORHAN, 2019 yılında profesörlüğe atanmış olup halen GÜ MÖABD’da öğretim üyesidir. Lisansta verdiği viyolonsel derslerinin yanı sıra lisansüstü programında “Oda müziği”, “Viyolonsel eğitiminde etüt-eser analizi”, “Viyolonsel öğretim yöntemleri” dersleri vermektedir. 2017 yılında “Avrupa Suzuki I.Seviye Viyolonsel Öğretmeni” sertifikası alan Orhan Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi ABD himayesinde oluşturulan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra amatör çello öğrencileri ve farklı üniversitelerin de öğretim elemanlarından oluşan “Viyolonsel Orkestrası”nın da kurucusudur.

Kaan YÜKSEL

1977 yılında Ankara’da doğdu. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Piyanoya 1986 yılında Cemaziye Ahıskalı ile başladı. 1987 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’nda Diler Argat ile çalıştı. 1989-2001 yılları arasında Aran Müzik Merkezi’nde Elif ve Bedii Aran ile piyano çalışmalarını sürdürdü. 1997-2000 yıllarında Lir Müzik ve Sahne Sanatlarında Nejat Başeğmezler ve Turgay Erdener ile armoni ve kontrpuan çalıştı. 2000 yılında girdiği H.Ü. Ankara Devlet Konservatuarı’nda Rengim Gökmen ile orkestra şefliği yüksek lisans çalışmalarını tamamlayan Kaan Yüksel, 2004 yılında Avusturya’nın Graz kentinde yapılan “33rd International Workshops in Orchestral Conducting” çerçevesinde William L. Jones, Robert Culver ve Marvin Rabin ile çalıştı. 2010’da Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Anabilim Dalı’nda Müzik Eğitimi doktora çalışmalarını Prof. Dr. M. Cihat Can ile tamamladı.

2001-2005 yılları arasında ODTÜ Çoksesli Korosu’nun şefliğini ve 1997-2002 yılları arasında “The Company” ODTÜ Müzikal Topluluğu’nun müzik direktörlüğünü yaptı. Stage on the Run Müzikal Topluluğu bünyesinde müzik yönetmenliğini yaptığı Kismet (2008) ve Sweeney Todd (2010) müzikalleri ile Europe Tournament of Plays’de “En İyi Müzik Yönetmeni” ödüllerini aldı. 2012 yılında Türk Amerikan Derneği’nde sahnelenen The Phantom of the Opera müzikalinin müzik yönetmenliği yaptı. 2007 yılından beri TANGO+ Kuartet üyesi olan Kaan Yüksel halen Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesidir.